Министар Расим Љајић у обиласку градилишта на простору Тврђаве Голубачки град 1 comment


Министар трговине, туризма и телекомуникација, Расим Љајић обишао је градилишта на простору Тврђаве Голубачки град где се реализује пројекат ”Ревитализација Голубачке тврђаве”. Поред министра Љајића, помоћника министра Ренате Пинџо и директорке Туристичке организације Србије, Гордане Пламенац, у посети су били и представници турске амбасаде који су обишли и откривен турски хамам из 1458. године. Министар Љајић се посебно задржао у обиласку радова на самој Тврђави као и на простору археолошког ископавања .
Приликом обиласка градилишта министар је разговарао о радовима и роковима за њихово извођење са извођачима, представницима иневститора, надзора и локалне самоуправе.


Коментаришите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

One thought on “Министар Расим Љајић у обиласку градилишта на простору Тврђаве Голубачки град

  • Бојан Радовановић

    Мој предлог за размишљање: Треба искористити интересовање које влада за Голубачку тврђаву и анимирати амбасаде Пољске, Луксембурга, Турске…као и наше Министарство културе или кога год већ…да се испред тврђаве, на обали Дунава, направи алеја споменика историјских личности везаних за тврђаву, наших и странаца. Ово је прилика када се идеја, по мом мишљењу, може реализовати, јер ревитализација тврђаве привлачи све оне који су имали везе са њом кроз историју и мослим да би желели да оставе трајан печат и на овај начин.