Tvrđava Golubački grad

DOBRO DOŠLI !!!

Poštovani posetioci,

    Radi bezbednosti i zaštite svih posetilaca i samog spomenika kulture neophodno je da turističke agencije i organizatori putovanja najave svoj dolazak najmanje 5 dana unapred kako bismo napravili adekvatan raspored ulaska u samu Tvrđavu. Bez ovakve najave organizovane grupe turista koji dolaze sa agencijama neće moći da uđu ni u Kompleks ni u Tvrđavu. Neophodno je da se najava uradi što ranije jer se zbog velikog interesovanja agencija za ulazak u Tvrđavu, posebno tokom ovog meseca (zbog školskih ekskurzija), može desiti da su termini u kojima bi potencijalne grupe došle u posetu već odavno zauzeti. Najave i sva komunikacija vezana za posete Kompleksu i Tvrđavi obavljaju se putem mejla info@tvrdjavagolubackigrad.rs.

    Služba najave radi svakog dana sem ponedeljka od 10.00 do 19.00 časova. Detaljna obaveštenja o uslovima posete, terminima, vodičkoj službi mogu se naći na sajtu www.tvrdjavagolubackigrad.rs ili dobiti na telefone +38112638798 ili +38112638794 .

    Radno vreme u junu 2019. godine: Kompleks je otvoren za posetioce od 10.00 do 19.00 časova a Tvrđava je otvorena za posetioce od 10.00 do 17.00 časova. Poslednji ulaz u Tvrđavu je u 16.30.
Ponedeljkom Kompleks i Tvrđava ne rade.

    Obaveštavaju se posetioci da za posetu plavoj i crnoj zoni moraju da imaju adekvatnu obuću i odeću (pantalone, sportske patike).

    Tvrđava Golubački grad organizuje posebne ture za individualne posetioce koje vode zvanični vodiči Tvrđave Golubački grad i koje se odvijaju svake subote i nedelje u terminima: 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 i 15.00 časova.

    Tura (na srpskom, engleskom ili rumunskom jeziku) počinje na samom ulazu u Tvrđavu i obuhvata obilazak zelene zone (izložbena postavka – Vitezovi Golubačke tvrđave, topovska kula i obilazak starog i novog dela Palate). Tura traje između 45 i 50 minuta.

    U slučaju loših vremenskih uslova (vetar i/ili kiša) plava i crna zona neće biti otvorene za posetioce. Takođe, u slučajevima kada se prijavi veći broj  posetilaca za plavu ili crnu zonu (30 posetilaca je limit za boravak u plavoj zoni) a radi bezbednosti posetilaca, uprava Kompleksa može privremeno da ograniči prodaju ulaznica za plavu i zelenu zonu.

Izložba slika Milene Pavlović - Barili - "Mileni u čast" i koncert Marte Blagojević uz pratnju Kamernog sastava orkestra GVARDIJA.

 

6. Jul 2019. u 19:30 časova

Tvrđava Golubački grad

Pristupne staze i cene

Unutrašnjost Tvrđave Golubac je za posetioce podeljena u četiri zone koje se razlikuju prema težini, dostupnosti i ceni ulaznice.

 

Detaljnije

          O Tvrđavi Golubački grad

   Ostaci srednjovekovnog grada Golupca nalaze se na desnoj obali Dunava, na najnepristupačnijem mestu koje predstavlja ulaz u Đerdapsku klisuru. Sam prostor tvrđave pripada Nacionalnom parku...

 

Detaljnije

Informacije za posetioce

  • Pristupne staze i cene
  • Vizitorski centar
  • Vodička služba
  • Arheološki park...

 

Detaljnije

            Panorama vekova

  Golubačka tvrđava je srednjovekovno utvrđenje (XIV vek) podignuto na samom ulazu u Đerdapsku klisuru. Vremenom, naročito nakon konačnog turskog osvajanja grada (1458), na prostoru ispred tvrđave formiralo se civilno naselje. Ovo naselje je...

 

Detaljnije

IZ DREVNOGA GOLUPCA ŠALJEM SILNOG POLJUPCA ❣️
. . . a ovde - more vode, oštrog vazduha i mnogih čudesa do visokih nebesa ! ! !

Mošo Odalović